Anul acesta gradina noastra a rodit foarte multi dovlecei. Si am incercat aceasta reteta de chiftelute la cuptor. Am facut-o pana acum de 3 ori si nu o sa ma opresc aici. Atat de bune, gustoase si sanatoase sunt. Se servesc ca si garnitura sau chiar asa simple cu rosioare. Delicioase!
Nu aveti nevoie de multe ingrediente, si cred ca fiecare le are in casa. Ies aproximativ 40 de bucati, depinde cat de mari le faceti.
Ingrediente:
- 4 dovlecei (1330 g au avut ai mei)
- 2 morcovi
- 2 oua
- 200 g mozzarella razuita sau branza telemea
- 6 linguri de faina
- sare, piper
- marar, busuioc
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Dovlecei se spala si se razuiesc pe razatoarea cu gauri mari. Ai mei nu i-am curatat pentru ca au coaja foarte cruda si sunt italieni, renumitele zucchine.
Se presara doua pinchuri (o lingurita) de sare, si se lasa 15-20 de minute sa iasa apa din ei. Intre timp morcovii ii razuim mic. Taiem mararul si busuiocul il rupem in bucatele, mozzarella o razuim.
Stoarcem dovlecelul si punem ingredientele peste el, in afara de pesmet.
Le amestecam foarte bine, daca mai e nevoie de faina mai adaugam, sa se poata forma chiftelutele.
Apoi luam din compozitie, formam bilute si le dam prin pesmet, apoi le aplatizam. Le punem intr-o tava pregatita cu hartie de copt.
Le stropim cu un strop de ulei de masline si le punem la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 30- 40 de minute. Aici depinde de fiecare cuptor. Le tineti pana se rumenesc frumos.
Un comentariu (+add yours?)