Prajitură cu mac delicioasă sau Tosca

Ingrediente:
Pt blat: 8 albusuri
200 g zahar
100 g nuca de cocos
100 g mac macinat
1 praf de copt
6 ling faina
un praf de sare
Pt crema:
8 galbenusuri
o budinca vanilie
200g zahar pudra
500 ml lapte fiert
coaja de lamaie
250 g unt
4 plicuri zahar vaniliat
Pt glazura:
aprox 30 biscuiti petit beurre mari
80 g ciocolata menaj

Mod de preparare:

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina si praful de sare si copt.
Crema: Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vaniliat deasemenea, cu mixerul pana se face o spuma. Se pune pe abur pana se ingroasa. Si apoi se raceste. Intre timp poti sa faci budinca si deasemenea trebuie sa fie si ea racita. Apoi se freaca untul spuma, care este moale de la temperatura camerei. Si apoi se adauga galbenusurile pe rand si budinca la fel. Se adauga si coaja de lamaie si daca vrei mai poti adauga si esenta de vanilie.

Apoi se pune peste blat . Peste crema se pun biscuitii. Peste ei vine ciocolata menaj(topită pe abur, în timp ce se pune pe abur se adaugă și ulei, câteva linguri(4 , 5) în compoziție să fie mai fluidă).
Ciocolata menajPrajitura este gata! Trebuie tinuta la rece si apoi servita!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: