Tort de vișine în formă de inimă

Ingrediente:
Blat:
8 oua
8 linguri apa adaugate la inceput si 4 lg la sfarsit
16 lg zahar
5 lg ulei
16 lg faina
1 praf de copt
sare
esenta de vanilie
1 lg scortisoara
Crema:
2 budinci de vanilie
1 l lapte
15 lg zahar
150 g unt
senta de vanilie
1 borcan de gem capsuni sau daca aveti si 500 g proaspete
10 linguri nuca taiata marunt
Sirop:
300 ml apa sau sirop de la compot
5 linguri zahar
suc de lamaie
esenta de rom
Decor:
250 g frisca,
4 cuburi de ciocolata menaj
si visine proaspete

Mod de preparare:

Blatul:
Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa.
Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie.
Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina si praful de copt,scortisoara. Se amesetca cu lingura de lemn de sus in jos.
Se pune intr-o tava cu hartie de copt.
Se lasa in cuptor aprox 25 min. Proba cu scobitoarea este cea mai buna.
Crema:
Se face budinca. Se lasa la racit. Se bate untul spuma si apoi se adauga budinca, lingura cu lingura.
Apoi se adauga in crema restul de ingrediente.
Sirop:
Se pune in apa zaharul, sucul de lamaie si esenta de rom si se amesteca.
Se taie tortul in doua dupa ce s-a racit.
Se insiropeaza. Apoi se pune crema.
Deasupra torul se decoreaza fiecare cum vrea.
Eu am pus 250 g frisca, 4 cuburi de ciocolata menaj si visine proaspete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: