Cozonac cu nucă și rahat



Ingrediente:
1,3 kg de faina
200 gr margarina
6 galbenusuri
100 g zahar
250 g smantana
4 lg lapte dulce
o cana de 250 g lapte batut
3 plicuri zahar vanilat
75 g drojdie
7 lg ulei
sare
coaja de lamaie
Pentru umplutura:
250g nuca macinata
500 g rahat
200 g mac
200g Zahar
zahar vanilat
esentade rom
coaja de lamaie
Asa am pus eu. Daca vreti mai mult sau mai putin sunteti liberi sa alegeti!

Mod de preparare:
Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga drojdia.
Apoi se adauga in acest amestec sarea, zaharul, coaja de lamaie si galbenusurile.
Acest continut se pune peste faina. Se framanta aluatul si daca mai este nevoie de faina mai puteti adauga(aluatul sa fie moale ..dar nu foarte moale, sa poata fi prelucrat). La sfarsitul framantatuui adaugi uleiul si apoi mai amesteci putin. Se lasa la dospit aprox 30 min.

Umplutra: eu am pus rahat,nuca si mac de care doriti si va place.
Nuca se macina si se pune peste ea zahar, zahar vanilat, esneta de rom, coaja de lamaie, albusuri batute spuma care au ramas de la aluat dar nu toate depinde cata nuca folosesti.
Macul se macina cu zaharul impreuna.
Rahatul se taie bucati mici.
Se ia aluatul de la dospit si se imparte in 4 parti egale. Se intinde pe masa foaia intr-un dreptunghi lat cat e tava de lunga de aprox 2 cm. Apoi se intinde umplutura peste foaie si se ruleaza.


Se pune in tava cu hartie de copt si se unge cu galbenus deasupra.
Se baga la cuptor aprox 30 minute.
Si cozonacul e gata, bun si gustos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: