Minciunele

Ingrediente:
1 kg faina
50g drojdie
250 ml lapte batut,
150 ml smantana,
apa calduta eu am pus prima data laptele si smantana si am pus apa cat sa fie moale aluatul…
80 g unt
scortisoara
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
2 lg esenta de rom
sare

Mod de preparare:

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si zaharul, romul, zahar vanilat, sare, untul, scortisoara, coaja de lamaie.
Apoi se pune in faina si se amesteca. Aluatul sa nu fie  foarte moale.
Apoi se lasa la dospit 1 ora. Apoi se intinde pe masa sa fie grosimea de 1 cm.
Apoi se taie in diagonala. Se face o taietura in mijloc.
Apoi se ia un capat si il bagi prin taietura respectiva dand impresia unui nod.
Si se coc in ulei. Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: