Sarmale

sarmale

Ingrediente:
1 kg de carne tocata de porc
5 cepe taiate marunt
3 ardei taiati marunti
marar
1 plic condiment pentru sarmale
3 verze
250 g orez
piper
delicat
sare
boia
250 ml bulion
marar uscat
cimbru uscat

Mod de preparare:

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale si celelalte, la sfarsit se adauga boiaua sa nu se arda. Dupa ce s-au calit bine se adauga si carnea la prajit, doar un pic. Se opreste si se adauga orezul. Se amesteca cu orezul si sunt gata de umplut!!!
Intre timp se pune intr-o cratita apa pentru a opari varza. Se pune in apa sare si otet. Cand fierbe apa se pune o varza la care este taiat cotorul. NU se lasa mult in oala ca sa nu se inmaoie tare. Se lasa aproximativ 2,3 minute..depinde cum e varza. Se scoate afara si “se frunzaleste”(se taie ridicatura de la frunza:D).
Asa deci se pot umplea sarmalele.
Pe fundul oalei se aseaza varza taiata marunt si marar uscat sau cimbru uscat,se pun sarmalele si deasupra se pune din nou varza taiat marunt.
Se pun la fiert cu apa cu sare care sa depaseasca 1 cm peste ele.Se fierb aprox 25 de min. La sfarsit se adauga peste ele bulionul.

Pofta buna!!!
Se poate servi si cu smantana!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: