Placinte ardelenesti cu cartofi

Acest tip de placinta se face doar prin vestul tarii. Sa stiti ca este foarte buna! Merita pregatita! Cu un pic de indemanare  o sa va iasa niste placinte excelente!

Placinte ardelenesti

Ingrediente:
1 kg faina
2 cani de apa calda
jumatate de drojdie…(din una normala)
sare
100 ml ulei
1,5 kg cartofi

Mod de preparare:

Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa de la cartofi.
Se pune apa cu drojdia in faina facuta cuib. Se adauga sarea. Se framanta bine, se mai adauga ori apa ori faina daca e cazul, ca aluatul sa fie moale. Apoi se adauga si uleiul. Se framanta bine. Apoi se pune la dospit aprox 0 ora.
Aluatul pentru placinte
Intre timp se pregatesc cartofii. Se bat cu mixerul si nu se adauga apa sau lapte. Se poate aduga si piper, daca doriti.
Se imparte aluatul in bucati din care se face placinta.Se pune inauntru cartofii si se face cu sucitorul sa fie rotunda.
Modul de preparare placinte
Se prajeste in tigaie.
Placinte ardelenesti cu cartofi
Se poate umple si cu varza calita sau branza cu marar. Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: