Prajitura “Petre Roman”

Timp de pregatire: aproximativ 2 ore, complexitate medie.

Ingrediente:
Pentru blat:
Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile.
9 albusuri
18 linguri zahar
9 ling apa fierbinte
9 ling nuca macinata
9 ling faina
un plic praf de copt
300g zahar pentru foi, se caramlizeaza

Pentru crema:
6 galbenusuri
500 ml lapte
7 lg zahar
4 ling faina
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri lapte
250 g unt

Mod de preparare:

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa.
Se bat albusurile spuma cu apa. Apoi se adauga zaharul, se adauga nuca si faina si praful se copt. Apoi se pune la cuptor si tine vreo 15 20 min aprox.
Peste 2 foi dupa ce s-au racit se pune zaharul caramelizat.Mai bine zis se stropeste.
Dupa ce s-a intarit zaharul se bate cu lingura sa se poata taia prajitura bine.

This slideshow requires JavaScript.


Crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si vanilia si putin lapte. Apoi laptele se pune la fiert si cand fierbe se adauga galbenusurile. Se tine 2 minute pana fierbe.
Apoi se raceste si se amesteca cu 250 g unt. Se poate adauga in crema coaja de lamaie.

Apoi se pune dedesubt o foaie caramelizata -crema- o foaie necaramelizata-crema -foaie caramelizata.

Deasupra se poate pune un strat subtire de crema si se presara nuca macinata.
Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: