Cornulețe de la Claudia

Le-am pus acest nume deoarece matușa mea, Claudia,  m-a învățat să le fac și de la ea am rețeta. Așa că mulțumită ei am această rețetă care este foarte veche. Ea o făcea la nunțile alea de demult….:)

Ingrediente:

1 kg făină ( se poate adăuga făină mai multă, depinde cum e aluatul)

6 ouă

300 g untură

400 g smântână

4 linguri oțet

2 lingurițe sare

4 linguri zahăr

pentru întins aproximativ 7 linguri  untură topită

Mod de preparare:

Se freacă gălbenușurile cu untura, sare, smântână, oțetul și făina. Se frământă foarte bine.

Apoi se împarte în 12 porții. Fiecare bucată se ia și se întinde în formă dreptunghiulară și se unge cu untură topită.

Apoi se rulează ca și pe o clătită. Așa se face cu toate. Apoi se pun la frigider să se întărească untura.

Apoi se taie bucăți potrivite pentru  a face un cornuleț. Se întinde vertical. Adică se taie o bucată de aproximativ 2, 3 cm și se pune perpendicular pe masă și se întinde. Dacă nu le faceți așa nu o să vă iasă așa de bune, defapt nici nu stiu cum o sa iasă.

Apoi se umple cu nucă, rahat, ciocolată, gem, fiecare cu ce vrea.

Se pun la cuptor aproximativ 20 de minute.

Se scot și se pudrază cu zahăr pudră și zahăr vanilat.

Poftă bună!

Aceste cornulețe este rețeta preferată a tatălui meu!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: