Papanași fierți

O rețetă foarte bună cu brânză de vaci.

Ingrediente:

1 kg de brânză de vacă

3 ouă întregi

100 g griș

50 g pesmet+ 200 g pesmet pentru prăjit

50 g făină

sare

5 linguri de zahăr + 6 linguri pentru pesmetul care se prăjește

scorțișoară, esență de rom și vanilie

Mod de preparare:

Brânza se amestecă cu grișul și ouăle și zahărul. Se lasă 20 de minute. Apoi se adaugă pesemtul și făina. Se amestecă bine.

Apoi din această compoziție se fac biluțe, nu mari că se umflă. Când se fac  biluțele se pune pe mână făină ca să nu se prindă de mână.

Într-o oală se pun 3 litri de apă la fiert. În apă se pune sare și esență de rom pentru că îi dă o aromă foarte bună. Se pun în apă când fierbe. Când ies la suprafață aceștia sunt fierți și se pot scoate din oală.

Într-o tigaie se pune ulei, se lasă să se incingă și apoi se pune pesmetul la prăjit. După ce s-a rumenit un pic se pune o jumătate de cană de apă peste el și se mai ține până se evaporă apa. Apoi se pune la răcit. După ce s-a răcit se pune zahărul pudră și scorțișoara.

Acest pesmet se pune peste papanași calzi. Papanași se pot servi și cu gem, de care aveți, eu am pus de afine.

Poftă bună să ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: