Supă de gulii

Este o supă foarte bună, cu legume de sezon.

Aveţi nevoie de:

4 gulii

2 cepe

2 morcovi

3 linguri de orez

si condimente (sare, piper, patrunjel)

Se curăţă guliile, ceapa şi morcovii şi se spală.  Guliile se tau cubuleţe. Morcovii se răzuiesc sau tot cuburi şi ceapa se taie mărunt.

Intr-o oală se pune ceapa la călit împreună cu morcovii. După ce s-a rumenit se pune aprox 4 litri de apă. Se pun condimentele. Când dă în clocot se adaugă  guliile. După 10 minute de fiert adăugam orezul spălat şi ales, si mai lasam la fiert totul încă 20 – 25 minute. Apoi adăugăm smântâna cu 2 linguri de făină amestecată. Şi mai lăsaăm la fiert 5 minute.  Apoi se pune şi pătrunjelul tăiat mărunt. Se opreşte şi supa este gata.

Când se serveşte se poate pune din nou pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: