Prajitura “Tort de nuca”

E o prajitura invatata de la mami.

Ingrediente pentru blat:

8 oua

300 g zahar

10 linguri apa

100 g nuca macinata

200 g faina

un praf de copt

Pentru crema:

3 oua

250 g zahar

2 linguri cacao

3-4 linguri apa

250 g unt

100 g nuca macinata

2 pliculete zahar vanilat

o sticluta esenta de vanilie

Mod de prepare:

Blatul se prepara in acest fel. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. La sfarsit se adauga apa. Galbenusurile se bat tare cu zaharul si pe urma se adauga nuca macinata. Aceasta compozitie se adauga peste albusuri. Urmatorul pas este de a cerne treptat faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca cu lingura de lemn.

Tava se pregateste cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se toarna in tava si se punela cuptor. Se tine aproximativ 30 de minute (proba scobitorii cea mai buna metoda). Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, apa si cacaua. SE pune pe abur si se tine pana de ingroasa. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga peste untul frecat bine spuma. La sfarsit de adauga nuca, zaharul vanilat, esenta de vanilie.

Blatul se taie in doua pe orizontala, bineinteles. Se insiropeaza, in caz ca va place insiropat. Cu sirop facut din apa, zahar si suc de lamaie.

Se aseaza crema (se mai lasa un pic pentru deasupra) pe primul blat taiat. Se aseaza celalat blat. Deasupra se pune din nou crema, dar intr-un strat subtire si se presara nuca macinata.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: