Linzer cu mere

Ingrediente:

500 g faina

2 oua

sare

7 linguri de zahar

200 g unt

150 ml lapte dulce cald

coaja de la o lamaie

suc de lamaie

1 kg mere si 200 g zahar pentru ele

scortisoara

3 linguri gris sau pesmet pentru mere

un praf de copt

3 plicuri zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:

This slideshow requires JavaScript.

Faina cu untul se freaca. Separat intr-un castron bat galbenusurile cu zaharul, sare, laptele, coaja de lamaie, suc de lamaie stins cu praf de copt. Acestea se amesteca si se pun toate peste faina. Se framanta bine. Doar 3/4 din aluat se intinde o foaie si se pune in tava pregatita cu hartie de copt.

Merele se curata. Se razuiesc. Se storc. Se adauga zaharul, scortisoara si grisul. Acestea se pun in tava peste foaie. Deasupra se pun fasii din restul aluatului. Se ia aluatul se imparte in bilute si apoi se lungesc pe masa sa se formeze fasii lungi.

Se pune la cuptor si se lasa pentru 20 de minute. Se scoate si se pune deasupra albusurile batute spuma cu 5 linguri de zahar si coaja de la lamaie. Se pune din nou la cuptor si se tine inca 15 minute.

Pofta buna sa ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: