Papanasi prajiti cu gem de mure

Dupa cum v-am spus ca o sa postezi reteta acestui desert delicios, iata a sosit momentul.

Ingrediente:

500 g branza de vaca

2 oua

5 linguri zahar

o lingurita bicarbonat si un pic de praf de copt

sare, vanilie, scortisoara, coaja de lamaie

36 linguri de faina am pus eu, dar aceasta difera in functie de branza  de vaca daca este moale sau mai tare si dimensiunea oualelor.

Mod de preparare:

Branza impreuna cu galbenusurile, sarea, zaharul,  scortisoara, vanilia si coaja de lamaie se amesteca bine. Apoi bicarbonatul stins cu suc de lamaie si praful de copt se adauga. Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare. Apoi se adauga peste compozitie. Se amesteca bine apoi se adauga faina treptat.

Se lasa sa stea putin apoi se fac papanasii. Se ia cu lingura si se face o biluta apoi se face o gaura la mijloc. Se fac si bilute mai mici pentru a pune deasupra ca in fotografie.

Se pun la prajit in uleiul incins bine. Se intorc pe ambele parti. Se scot afara pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei.

Se aseaza papanasii  apoi smantana, gemul de mure, biluta, smantana, gem de mure. Se servesc calzi.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: