Tascute (tasti) cu miere (gem) de prune

Nu am postat de mult timp dar iata ca a sosit momentul unei retete mai vechi dar e foarte buna ca e de la bunica. Aceastea tascute le mancam la bunica foarte des.

Ingrediente:

400 g faina

2 oua

2 linguri ulei

sare

20 linguri apa

gem sau miere de prunde (facuta la bunica asa am eu)

scortisoara

200 g gris

100 g  zahar pudra

Mod de prapare:

Faina se amesteca cu ouale, ulei, sare si apa. Sa fie un aluat moale.

Gemul se amesteca cu scortisoara sa aiba un gust bun.

Se intinde apoi aluatul dar nu foarte subtire. Se taie in patratele si se pune gemul in mijloc si se “lipeste cu furculita”.

Se pune apa la fiert in care se adauga esenta de rom si sare. Sunt gata atunci cand se ridica deasupra.

Grisul se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a facut la culaore putin rosiatic turanti o cana de apa si apoi se mai tine pana se evapora aceea apa, dar se face aceasta operatiune foarte bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se raceste si se adauga zaharul pudra si scortisoara, daca vrei. Se pune [este tascutele calde. Se pot servi asa doar cu gris dar se poate pune si 2 linguri de smantana.

Pofta buna sa ai!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: