Prajitura pufoasa cu branza

O reteta proprie…deci am facut-o dupa inspiratia mea…

Aveti nevoie pentru blat:

10 oua

20 de linguri de faina

20 de linguri de zahar

2 plicuri de zahar vanilat

un praf de copt

sare

3 linguri de ulei

Mod de preparare: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma. Cand sunt batute bine se adauga zaharul pudra  dar 10 linguri doar si sarea. Apoi galbenusurile se bat bine bine cu restul de zaharul pudra si zaharul vanilat pana se dubleaza volumul, se adauga si uleiul apoi. Aceasta compozitie se pune in albusurile batute spuma. Apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune la copt si se tine 25 30 de minute in cuptor, pana trece testul scobitorii.

Se scoate afara apoi se lasa la racit. Deasupra se pune un strat de branza preparata astfel.

500 g de branza de vaci, 300 g de gris( 150 ml lapte, 6- 7 linguri de gris, se prepara grisul normal apoi de raceste ), 20 de linguri de zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, 100 g de unt. Se bate untul apoi se adauga restul de ingrediente din care iese o crema.

Blatul se insiropeaza cu sucul de la un compot sau un sirop facut din apa, lamaie, zahar si esenta de rom. Apoi se pune branza deasupra pe blat. Apoi deasupra se face un sirop facut din suc de la un compot si gelatina de culaore rosie de la dr oetker. Se face dupa instructiunile de pe plic gelatina asa am facut si eu doar am pus mai mult suc.

Se pune deasupra peste crema apoi se lasa la racit.

This slideshow requires JavaScript.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: