Spanac cu sos de ciuperci

Din nou vin si postez o noua reteta pentru voi, chiar dak dupa mai mult timp…

Aveti nevoie de:

1 kg de spanac proaspat

3 linguri de faina

100 ml apa

250 ml smantana

300 ml lapte

3 catei de usturoi

sare

piper

marar

Pentru sos:

300 g de ciuperci

oregano (e optional, dak va place dar mie imi place foarte mult)

200 ml smatana

2, 3 linguri faina

Mod de preparare:

Spanacul se fierbe, se stoarce si se macina. Apoi intr-o tigaie se pune putin ulei si se caleste usturoiul cu faina. apoi se stinge imediat cu apa si lapte. Se adauga condimentele si spanacul. Se lasa sa fiarba cateva minute. In smantana se adauga inca 2, 3 linguri de faina si se freaca bine. Apoi se pune peste spanc. Si se mai lasa sa fiarba ink 5 minute. Se presara  marar si oregano. Apoi spanacul este gata.

Ciupercile se tau si se pun la calit in tigaie in putin ulei. Se lasa cateva minute, se presara sare, piper, oregano si daca vrei si marar la sfarsit. Se freaca din nou smantana cu 2 , 3 linguri de faina si se pune peste ciuperci in tigaie, cand acestea sunt calite. Acest sos se aseaza in farfurie langa spanac si se serveste cu multa pofta.

1 Comment (+add yours?)

  1. Ik
    May 30, 2012 @ 21:37:39

    :)) gustos!!!!! am preparat deja dupa reteta…super usor!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: