Prajitura cu foi de napolitane cu mac si nuca

O prajitura foarte buna daca se lasa sa stea o zi la rece, apoi se poate manca linistit si multa pofta…

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru blat:

  • 2 foi de napolitane
  • 6 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o cana de nuca
  • 5 linguri de mac
  • praf de copt
  • sare

Se prepara astfel: Albusurile se bat bine spuma dupa care se pune zaharul. Se adauga praful de copt si faina. La sfarsit se adauga nuca si macul. La cuptor se tine 20, 25 de minute, pana trece testul scobitorii, e cel mai bine, pentru ca fiecare cuptor e diferit.

Pentru crema este nevoie de cele 6 galbenusuri. Se bat bine cu 200 g de zahar pana isi dubleaza volumul. Apoi se pun pe abur. Se adauga si esenta de vanilie. Se lasa vreo 10 minute pe abur pana se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Un unt de 250 g se bate bine spuma. Peste acesta se pune lingura cu lingura din compozitia cu galbenusuri si iese crema.

Se pune in felul urmator:  o foaie de napolitana un strat de crema, vine pus la mijloc blatul si iar un strat de crema, deasupra o foaie de napolitana. Deasupra se poate topi ciocolata menaj si se face cateva forme peste foaia de napolitana. Prajitura apoi se tine la rece si se taie a doua zi, atunci cand s-a inmoiat foile de napolitana.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: