Pasta cu smantana, vinete si nuci

Aceasta reteta am preluat-o de pe un alt blog, http://ilmenudiangela.wordpress.com. Am vazut-o si cum acum locuiesc in Italia, unde se mananca pasta am incercat si eu aceasta reteta.

Aveti nevoie de:

o vanata miljlocie si mai lunga

250 ml smantana dulce, panna dulce

100g nuci

400 g paste tagliatelle

2 linguri de grana padano si mai este nevoi si pentru a pune deasupra

sare, piper, patrunjel, usturoi.

Mod de preparare:

Vanata se taie  fasii pe lungime si o prajim in tigaia cu ulei incins in care am pus si un catel de usturoi,saram si piperam.

Lasam sa se prajeasca timp de 5 minute, amestecand  mereu dupa care adaugam smantana dulce si lasam sa fiarba inca 2, 3  minute. Adaugam nucile zdrobite si branza  grana padano, amestecam, daca sosul este prea gros adaugam putina apa din cea in care fierbe pasta. Fierbem pasta si o stoarcem.

Punem in farfurie pasta apoi sosul deasupra si se presara cu patrunjel taiat marunt si grana padano.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: