Sfecla rosie la borcan

E o reteta foarte buna de sfecla rosie la borcan.

Aveti nevoie de :

5 kg de sfecla rosie

sare, 250 ml otet

2 linguri de sare+3 linguri de chimen

o bucata de hrean

5 linguri de zahar

2300 ml de apa

ojumatate de lingurita de salicin

Sfecla de zahar se spala si se pune la fiert cu sare. Se lasa sa fiarba pana se duce coaja, aproximativ 2 ore. Apoi se lasa la racit si se curata. Se taie in felii cu un cutit cu model, asa cum am facut eu sau cu un cutit normal. Intre timp ce taiem sfecla se face un sirop din apa, sare, zahar, otet si chimen, dupa gramajele de mai sus. Se lasa sa fiarba. Cand apa fierbe se pune salicinul si sfecla. Se lasa din nou sa fiarba. CAnd incepe sa fiarba se mai lasa 3 minute si se inchide. Se pune in borcane spalate si uscate cu 2, 3 felii de hrean. Se pune sfecla prima data in borcan, apoi siropul se pune din nou la fiert si se toarna peste sfecla  in borcan. Se pun intr-o patura sa tina caldura si sa se raceasca treptat.

Numai bine!

2 Comments (+add yours?)

  1. Adrian Alexa
    Oct 19, 2012 @ 14:11:45

    ce fain arata, si ce poze faine ai scos🙂

    Reply

  2. bunataticulinare
    Oct 19, 2012 @ 14:15:12

    Multumesc ADI!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: