Placinta cu spanac si branza

O alta metoda de a manca spanac, dak v-ati saturat sa mancati doar cu sosul de smatana si lapte.

Aceasta placinta de pregateste in felul urmator:

Aveti nevoie de:

2 foi de placinta din comert (a mele erau de 275 g)

1 kg de spanac congelat sau proaspat sa fie dupa ce a fiert 1 kg

o ceapa rosie

500 g de branza telemea de vaca

o mozzarella, 250 g

5 linguri de smantana

2 oua + unul pentru uns deasupra

50 g unt,

ulei de masline

sare, piper, marar, patrunjel,  2 catei de usturoi

Spanacul fiert se taie marunt sau se macina cu robotul cat de fin il doriti.

Se caleste ceapa in unt si ulei de masline. Se adauga spanacul. Se condimenteaza. Se pune si cateii de usuturoi taiati feliute. Se lasa aproximativ la prajit 5, 8 minute. Se ia de pe foc si se adauga branza razuita, smantana, ouale, piper, sare, marar si patrunjel, dupa gust.

Intr-o tava se pune hartie de copt si se intinde prima foaie. Se intinde amestecul de spanac si se pune cealalta foaie.

Deasupra se pune oul intreg sau numai galbenusul cu un pic de lapte.  

Se da la cuptor 30 de minute la 170 de grade Celsius, sau depinde de fiecare cuptor, e gata cand deasupra s-s format o crusta rosiatica.

A fost foarte buuunnn!!!

Pofta buna si spor la treaba! 

2 Comments (+add yours?)

  1. Retete de mancare
    Dec 15, 2012 @ 01:01:26

    Foarte interesanta placinta, o s-o incerc si eu…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: