Fileu de pangasius la cuptor cu crusta de cartofi

Pestele e bunnn…dar sa vedem cum il pregatim sa fie si mai apetisant…

Uite asa: aveti nevoie de 1 kg de fileu de pangasius, se poate pune si mai putin dar eu am pregatit mai mult azi.

3 cartofi razuiti pe razatoarea medie

5 linguri de pesmet

sare, piper, patrunjel, 3 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie.

Pestele se sterge cu servetele. Pe o parte se sareaza si se pipereaza. Se lasa asa o ora.

Se pregatesc cartofii  razuiti pe razatoarea medie. Cartofii se amesteca cu pesmetul, patrunjelul, sare si piper.

Pestele se pune intr-o tava, se unge cu ulei de masline si se pune crusta de cartofi deasupra fileului, aproximativ 1 cm.Peste aceasta crusta se scurge suc de lamaie.

Cateii de usturoi se tau feliute si se pun printre peste. Se pune tava la cuptor 40 de minute, 160 de grade, depinde de cuptoare, pana face o crusta rosie deasupra.

Se serveste cald alaturi de suc de lamaie sau mujdei, in functie de preferinte!

Pe data viitoare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: