Escalop de pui cu ciuperci

Un sos care l-am invatat de la tati. Merge foarte bine cu un pireu finut de cartofi. Nu e foarte complicat si cred ca fiecare se descurca sa il pregateasca, cine are vointa.

Aveti nevoie de:

un piept de pui

o ceapa

un ardei

30 g de unt

ulei de masline

oregano

sare, piper

200 ml de vin alb

2 linguri de mustar

o conserva de ciuperci 500 g aproximativ

Mod de preparare:

Pieptul de pui de taie ca si pentru snitele. Si se bate. Fiecare bucata se da prin faina. Si apoi intr-o tigaie se caleste.

Ceapa se taie marunt si si caleste in uleiul de masline si unt. Dupa care se adauga si ardeiul. Dupa ce acestea sunt gata se adauga carnea. Se condimenteaza. Si se pune apa, cat sa acopere carnea sa fiarba, se adauga  vinul si apoi ciupercile. Se lasa sa fiarba pana se evapora vinul si ceva din apa, si bineinteles carnea sa fie fiarta si al fel si ciupercile. La sfarsit trebuie sa ramana sos, nu trebuie sa se evapore tot. La sfarsit se adauga mustarul in sos. Se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Se serveste cald alaturi de o garnitura sau alaturi de o salata. Se presara cu patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: