Gogosi pufoase si aromate

Sunt niste gogosi foarte pufoase, dar va spun de la inceput ca nu sunt si goale in mijloc, dar sunt pufoase si le puteti umple cu ce doriti. Eu le-am umplut cu dulceata de cirese.

Gogosi aromate si pufoase Gogosi pufoase si aromate Gogosi pufosi, sectiune

Asa ca  pentru aproximativ 35 de bucati aveti nevoie de:

650 g faina

250 ml lapte caldut

25 g unt topit

3 linguri ulei

25 g drojdie

2 oua

sare, scortisoara, esenta de rom

esenta de vanilie, coaja de lamaie

Mod de preparare:

In 100 ml de lapte se pune drojdia la dizolvat alaturi de 3 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, pana face besicute.

Apoi separat se bat 2 oua cu restul de lapte, untul topit, sare, scortisoara,  esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie.

Dupa ce a trecut 15 minute adaugam maiaua in faina impreuna cu compozitia cu oua si amestecam bine, bine. Pe la sfarsit adaugam si uleiul. Framantam pana se ia dupa maini.

Aluatu pentru gogosi nedospit

Deasupra se cerne un pic de faina, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc calduros, o ora.

Aluatul pentru gogosi dospit

Apoi se ia si se intinde aluatul cu sucitorul de o grosime de 1 cm. Se taie cu o forma rotunda sau  cu gura paharului. Din nou se lasa la dospit 30 de minute aproximativ.

GogosiGogosi pe masa la dospit

Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.

Se pun pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Cand s-au racit se pudreaza cu zahar pudra si vanilat.

Gogosi aromate si pufoase

Se servesc calde si se umplu cu gem daca doriti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: