Prajitura pufoasa cu prune

Prafitura pufoasa cu prunePrajitura cu prune

Pot sa spun ca aceasta reteta este proprie…am crezut ca va iesi ceva si a iesit altfel…dar sa vedeti ce buna a fost!!!

Ingrediente:

5 oua

200 g zahar pudra

400 g faina

200 ml lapte

500 g prune fara sambure

2 plicuri de zahar vanilat

un praf de sare

un praf de copt

130 g de unt

4 linguri de apa clocotita

coaja de lamaie

7 linguri de ulei

scortisoara

Mod de preparare:

Peste prunele scoase de samburi se pune  o lingura de zahar si  un pic de scortisoara.

Se prepara blatul. Se separa ouale. Untul se bate spuma. Peste galbenusuri pui jumatate din cantitate si le bati cu mixerul pana devin o spuma. Se adauga  zaharul vanilat, uleiul, laptele si coaja de lamaie. Aceasta compozitie se pune peste untul batut spuma.

Albusurile se bat spuma si la sfarsit se pune restul de zahar ramas.

Peste compozitia cu unt se pune apa clocotita. Se va produce un efect cam nedorit, adica untul se aduna din cauza temperaturii, dar puneti-l un pic pe foc pana isi revine si amestecati bine.

Apoi adaugati faina cu praful de copt si la sfarsit incorporati si albusurile spuma.

Se pregateste o tava cu hartie de copt. Si se torna compozitia in tava, deasupra se pun prunele cu jumatatea in sus. Se introduce in cuptor pentru 25 de minute, faceti proba cu scobitoarea, caci depinde de cuptor.

Prajitura cu prune inainte de a o pune la cuptor

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit si se pudreaza cu zahar deasupra.

Prajitura cu prune sectiune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: