Cotlet de porc la cuptor

O friptura reusita la cuptor.

Cotlet de porc la cuptor cu pilaf de orez

Aveti nevoie de:

1 kg de cotlet de porc

3 catei de usturoi

1 pahar de vin alb

1 1/2 pahar de apa

cimbru, sare, piper, rozmarin

ulei de masline

Mod de preparare:

Cotletul de porc se taie felii sau se cresteaza doar sa poata parunda caldura mai repede. Eu am facut jumatate felii si cealalta jumatate am crestat-o. Apoi fiecare felie se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu condimentele amintite mai sus. Se pune intr-o tava.

Intre feliile de cotlet se pune usturoi taiat feliute. Se pune vinul si apa. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Se lasa 45 de minute cu folia. Apoi se ia folia si se mai lasa 45 de minute, 180 de grade, pana se patrunde bine carnea. Intre timp sa va mai uitati sa nu scada sosul, daca a scazut se mai adauga apa.

Cotlet de porc la cuptor1

 

Se serveste cald alaturi de pilaf de orez sau orice alta garnitura doriti sau chiar cu o salata.

Cotlet de porc la cuptor

Pofta buna sa aveti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: