Supa de salata verde

O supa din copilarie facuta de parintii mei, datorita faptului ca tata este si el bucatar, asa ca am ajuns sa o fac si eu…

Supa de salata verde

Aveti nevoie de:

2 capatani de salata de verde deasa

2 catei de usturoi

smantana

500 ml lapte batut sau iaurt, daca nu aveti iaurt puteti pune si lapte dulce

500 ml de smantana

3 linguri de faina

3 oua

ulei pentru prajit usturoiul

sare, piper dupa gust

crutoane

marar taiat marunt

si ceva acreala dupa gust, otet, suc de lamaie sau sucul dupa muraturi, eu asa pun.

Mod de preparare:

Usturoiul tocat se prajeste in oala unde se pregateste supa. Dupa ce s-a calit adaugam apa, 1 litru jumatate si laptele dulce sau batut, va orientati cat de mult vreti. Tata adauga si faina sa se caleasca un pic dar eu nu am facut asa pentru ca acum suntem la un pic de dieta fara prajeli.

Se condimenteaza supa. Intre timp se preagateste salata. Se spala foarte bine de nisip, fiecare foaie in parte. Apoi se rupe bucatele mici sau se taie cu cutitul. Cand apa fierbe se pune salata. Se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute,  pana devine moale. Ouale se sparg si se pun in oala. Se vor face zdrente de albusuri si galbenusurile se vor fierbe.

Se pregateste smanatana cu faina. Se amesteca bine bine, sa nu ramana cocoloase. Cu un polonic se ia supa din oala si se pune peste smantana sa devina la aceeasi temperatura. Pe urma se toarna in oala. Se mai lasa sa fiarba pana sunt si galbenusurile fierte. La ultimul clocot se adauga acreala. Se opreste si se pune mararul tocat marunt.

Se serveste calda alaturi de crutoane!

Gust bun!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: