Tocanita brasoveana cu cartofi la cuptor cu rozmarin

E foarte usor de facut si este o bunatate de tocanita.

Cartofi la cuptor cu rozmarin si tocanita brasoveana

 

Asa ca avem nevoie de:

600 g de carne de porc, pulpa de porc

o ceapa

un ardei rosu

100 ml vin (nu e obligaoriu)

sare, piper, oregano, patrunjel

200 ml suc de rosii

un catel de usturoi

Se prepara in felul urmator:

Ceapa se caleste pana devine sticloasa impreuna cu ardeiul.  Apoi carnea se adauga taiate bucatele. Se prajeste apoi impreuna. Carnea va lasa un pic de apa, asa ca lasati sa scada apa dupa ea. Cand a scazut adaugati vinul, daca vreti daca nuadaugati sucul de rosii. Dupa ce s-a evaporat vinul adaugam sucul de rosii  si condimentam. Lasam foarte putin cu sucul de rosii sa ajunga la nivelul de firbere apoi se adauga apa pana acopera carnea. Se lasa sa fiarba pana este bine, depinde de marimea bucatelelor. Intre timp ce firbe se adauga usturoiul zdrobit in sos si se lasa sa fiarba impreuna. Cand este gata fiarta carnea se opreste si se presara patrunjel proaspat si oregano.

Se serveste alaturi de cartofi la cuptor, asa cum am facut noi sau cu orice garnitura va place voua.

Cartofii se taie si se pune intr-o tava si se condimenteza cu sare, piper, oregano si rozmarin. Se toarna ulei de masline. Se adauga si o jumatate de pahar de vin alb si tot atata apa, daca doriti, daca nu puneti  numai apa. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru o jumatate de ora. Se scoate apoi folia si se mai lasa 15 minute.

Se servesc calzi alaturi de tocanita!

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: