Inele de calamar pane

Am sa va spun de la inceput ca aceasta reteta este facuta de fratele meu, care nu se lasa mai prejos de mine si…am postat si reteta lui pentru a va arata si voua ce poate face un barbat la cratita…si o sa mai urmeze inca o reteta de a lui, in curand!!!

Calamari pane

Ingrediente:
500 gr inele de calamar congelate
200 gr faina
2 oua
codimente: delicat, sare, piper – in functie de preferinte
ulei pentru prajit
jumatate de lamaie

Daca va plac retetele pane puteti sa incercati si aceasta reteta. E una foarte gustoasa.
Calamarul se poate procura in 2 feluri: congelat sau proaspat. Eu am ales prima metoda. A doua presupune la mai multe operatii care nu va pot spune intrucat nu stiu sigur.
Bine, dupa ce cumperi inelele de calamar congelate trebuiesc decongelate si le stoarcem. Intr-un vas punem faina, in altul pregatim 2 oua, condimente dupa placere si le batem. Intre timp ce  dam prin faina calamarul ca pe urma sa il dam prin oul batut, punem o tigaie cu ulei. Cand e incins uleiul punem in tigaie inelele. Se prajeste destul de repede. Intoarcem pe amadoua partile.

Calamari pane, pregatire

La final se stoarce in servetele de bucatarie ca sa nu fie asa mult ulei, desigur daca va intereseaza caloriile.
Servim cu lamaie pe care o stoarcem peste calamarul pane.
Are intr-adevar un gust ciudat, nu prea ai cu ce sa compari dintre carnurile care le mancam zi de zi.

Calamari pane1
Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: