Budinca de gris la cuptor cu foi de lasagna

E o reteta facute de mine…asa pe moment cu ce aveam prin frigider. Am vazut foile de lasagna si am vrut sa le folosesc s anu se strice…si am facut acest desert.

Budinca de gris cu caramel si foi de lasagna

Ingrediente:

8 foi de lasagna

1 l de lapte

100 g de gris

8 linguri de zahar

coaja de lamaie, coaja de portocale

sare

esenta de vanilie

scortisoara

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert si se face grisul. Se adauga zaharul, sarea, scortisoara. Cand fierbe laptele se adauga in ploaie grisul.La sfarsit se adauga esenta de vanilie si cojile.

Intr-o tava se pune hartie de copt si se aseaza foile de lasagna, in cazul meu 2 foi. Apoi se adauga un strat de gris. Se adauga din nou un strat de foi si tot asa pana se termina foile.

Deasupra trebuie sa raman gris. Se razuie si deasupra coaja de portocale. Se pune la cuptor pentru 30 de minute. Inainte cu 5 minute se pune deasupra dulceata de fructe de padure sau ce va place voua.

Budinca de gris

O alta varianta deasupra  se pune caramel.

Caramelul se face asa:

3 linguri de zahar se lasa la topit pana se topeste tot zaharul, nu se amesteca cu lingura pana nu e tot topit. Apoi Se stinge focul si se adauga o felie de unt micuta 10 g ceva de genu. Si se adauga apoi si frisca lichida pana se leaga bine, aproximativ 4 linguri de frisca. Dupa aia se mai adauga o felie de unt tot asa cam de 10 grame. Acest caramel de pune peste gris in tava la cuptor. Se lasa o portie si pentru deasupra un pic de sos.

Budinca de gris cu fructe de padureBudinca de gris cu caramel

Delicios de bun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: