Portofele cu branza dulce

Aveam in casa aluat de foietaj din comert, eu inca nu am apucat sa il fac singura in casa, si aveam si branza primita de la mama, branza de vaci, scoaca, asa cum se zicea bunica. Si din aceste ingrediente cu ici pe colo ceva adaugat a iesit “portofele”…si iat cum:

Portofele cu branza

Avem nevoie de:

300 g de foietaj din comert

200 g de branza de vaci

4 linguri de zahar

2 linguri de gris

un ou

scortisoara

zahar vanilat

coaja de lamaie

2 linguri de lapte

Branza impreuna cu celalte ingrediente se amesteca. Foietajul se intinde si se taie rotund cu un pahar sau o forma speciala. In mijlocul acestei forme se pun branza si se formeaza portofelul ca in imagine.

Aluatul cu branza

Se pliaza cu furculita pe margine sa nu iasa afara branza. Deasupra se ung cu lapte. Se pun in cuptor aproximativ 15, 20 de minute.

Se scot afara si se lasa la racit!

Sunt bune de servit si de facut atunci cand nu avem mult timp la dispozitie si vrem ceva dulce sau ne viziteaza cineva.

Portofel cu branza dulce

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: