Supa crema de linte

Eu de putin timp am descoperit acest gust al lintei, care este buna si sanatoasa pe deasupra.

Asadar aceasta supa se pregateste in felul urmator, eu am facut 500 g de linte si ies aproximativ 10 portii de supa crem, dar voi puteti injumatati gramajele.

Supa crema de linte rosie

Aveti nevoie de:

500 g linte rosie (sau de care vreti voi)

2 morcovi

o ceapa

3 tulpini de telina sau o telina radacina

un ardei rosu

sare, piper, patrunjel

300 g de crutoane

Modul de preparare:

Intr-o oala sub presiune se pun toate legumele  la fiert. Morcovii se curata si se taie in opt, ceapa in patru. Ardeiul il taiati fasii mai mari, iar tulpina tot fasii mai mari. Se tine 25 de minute de cand incepe sa fiarba. Daca nu aveti oala sub presiune, puneti intr-o oala mai mare 5 lintri de apa si restul legumelor, adaugand sare si piper.

Legumele la fiert pentru supa crema

Dupa ce sunt fierte (30- 40 de minute)se strecoara dar apa dupa ele nu se arunca.

Legumele pentru supa

Se lasa la racit si apoi se da legumele prin blender, impreuna cu cate un pic din supa strecurata. Dupa ce ati terminat toata lintea de dat prin blender se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Si iata supa noastra este gata.

Se serveste calda sau rece alaturi de crutoane si patrunjel proaspat!

 

Crutoanele se pot cumpara dar sunt mai bune facute in casa. Asadar daca aveti paine mai veche sau chiar proaspata, o taiati cuburi, le puneti intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline si oregano. La puneti la cuptor pentru 10 minute. Sunt gata de servit!

Crutoane

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: