Cartofi frantuzesti la cuptor

O mancare care este foarte gustoasa alaturi de smantana rece.

cartofi frantuzesti la cuptor

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

1 kg de cartofi

4 oua fierte + 1 ou crud deasupra

500 g branza sarata, telemea

250 g mozzarella

500 g piept de pui

250 ml smantana

100 g cascaval ras

4 linguri de lapte

condimente: sare, piper, oregan, patrunjel, rozmarin

smantana pentru servit alaturi

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se pun la fiert. Dupa ce s–au fiert se scrg de apa, se lasa sa se raceasca. Apoi se curata si se tau felii subtiri.

Ouale se fierb si se tau marunt. Branza si mozzarella se razuieste. Pieptul de pui se taie feliute subtiri. Se pun un pic la fiert si se calesc un pic condimentandu-se.

Se pregateste tava. Se pune hartie de copt sau se unge cu unt. Se pune un strat de cartofi rondele, ouale taiate,pieptul de pui, branza si apoi smantana. Se presara apoi, un pic de sare, piper si patrunjel. Se pune din nou cartofi si se tot repeta, pana se termina cartofii, eu am avut 3 straturi de cartofi. Deasupra trebuie sa fie cartofi. Se presara si cascaval ras. Se bate oul si se pune si 4 linguri de lapte si se toarna deasupra.

Cartofi frantuzesti in tava cu verdeata

Se pune la cuptor aproximativ 40 de minute, pana devin aurii cartofii deasupra.

Cartofi frantuzesti in tava

Se serveste calda alaturi de cateva linguri de smantana.

Cartofi frantuzesti

 

Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: