Perisoare cu sos de smantana

Iata ca perisoarele se pot servi si ca felul doi nu doar in ciorba. Asadar va prezint urmatoarea reteta.

Perisoare cu sos de smantana

Ingrediente:

500 g carne de porc si vita amestecata

1 ou

sare, piper

o ceapa taiata marunt

2 felii de paine inmuiata in apa

2 linguri orez

Pentru sos:

800 ml lapte

o lingura de amidon, sau una de faina

sare, piper, delicat

100 ml smantana

patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa de taie marunt, feliile de paine se faramiteaza. Toate ingredientele se amesteca si se formeaza bilute, perisoare.

Se formeaza avand mereu aproape un vas cu apa rece.

Sosul se pregateste astfel: laptele se pune sa fiarba, dar nu tot. Se mai lasa lapte in care se amesteca amidonul, sare, piper si smanatana. Cand laptele fierbe se toarna incet amestecul cu amidon. Dupa 2 minute se adauga si perisoarele fierte in acest sos. Se mai lasa sa fiarba inca 2 minute si se poate opri. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt.

Acest sos se poate servi alaturi de garnituri, eu am servit alaturi de un fel de orez pasta.

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: