Chec cu mac

Un chec simplu si rapid de obtinut.

Chec cu mac

Iata ingredientele:

7 oua mici, 6 oua mici

8 linguri de zahar

7 linguri de lapte

100 g unt topit si racit

200 g faina

coaja de lamaie rasa

3 linguri de mac

sare, un varf de cutit de praf de copt

Mod de preparare:

Ouale se bat impreuna pana isi tripleaza volumul, obtinand o crema densa. Se adauga zaharul. Se mixeaza pana se topeste. Dupa care se pune laptele, untul topit si racit,pe rand, treptat si coaja de lamaie rasa la sfarsit. Macul se pune si el, ori macinat un pic ori intreg(eu l-am pus intreg). Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Toate se cerne peste crema obtinuta pana se amesteca bine cu o lingura de lemn, de sus in jos.

Se pune intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se tine la cuptor, 180 de grade Celsius, 40 de minute, aproximativ. Faceti testul c u scobitoarea, sa fiti sigur.

Chec cu mac mac

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: