Piept de pui cu sos de rosii

O alta varianta a face un sos cu piept de pui, in afara de acel cu smantana. Nu aveam smantana in casa, asa ca am incercat acest sos de rosii cu piep de pui. E foarte gustos!

Piept de pui cu suc de rosii

Ingrediente:

500 g de piept de pui

o ceapa

500 ml suc de rosii

100 ml vin alb

3 catei de usturoi

sare, piper

rozmarin, patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa se taie marunt. Pieptul de pui se taie si el bucatele mici. Intr-o cratita se pune ulei si se prajeste ceapa impreuna cu catei de usturoi asa intregi. Catei de usturoi la sfarsit se iau afara. Dupa ce ceapa s-a calit bine se adauga pieptul si se lasa pana isi schimba culoarea, dupa care se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore si se adauga sucul de rosii si un pahar de apa (200 ml). Se condimenteaza cu piper si sare. Se lasa sa fiarba pana sosul a scazut si se ingroasa. Se adauga o crenguta de rozmarin, lasand sa fiarba impreuna cu carnea, ii da un gust foarte bun. Dupa ce sosul a scazut, se opreste si se presara patrunjel tocat marunt.

Se poate servi alaturi de pireu de cartofi, asa cum l-am servit eu sau alaturi de alta garnituri.

Piept de pui cu suc de rosii1

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: