Clafoutis cu cirese II

Dupa cum v-am spus ca o sa incerc din nou sa o fac, iata reteta, care de data aceasta mi-a iesit bine! Sa va readuc aminte este o reteta care provine din Franta.

Clafoutis cu cirese II

Ingrediente:

500 g cirese

3 oua mari

250 ml lapte

esenta de vanilie

100 g zahar

 110 g faina

sare

un cubulet de unt pentru uns tava

zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Este foarte usor si rapid de preparat. Din cirese se scot samburii si se storc de suclul care il lasa. Se unge tava cu unt si se aseaza ciresle in tava pana pregatim noi blatul.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana isi dubleaza volumul si devin o crema. Se adauga esenta de vanilie sau rom cum va place voua. Se adauga apoi laptele se amesteca, dupa care faina. Se mixeaza pana se incorporeaza bine faina in compozitie.

Aceasta pasta se pune peste cirese se introduce la cuptor. Primele 15 minute la 180 de grade dupa care inca 15 minute la o temperatura mai mica, 160 de grade. Sau faceti testul cu scobitorea.

O lasati in cuptorul stins sa se raceasca acolo. O scoateti si o pudrati cu zahar si o puteti servi, atat calda cat si rece.

Are un gust foarte bun, nu va speriati cand o sa vedeti ca e un pic pasta dar asa e ea, un fel de budinca.

Clafoutis cu cirese II

Pe curand la o noua bunatate!

Clafoutis cu cireseI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: