Spirala umpluta cu spanac

Astazi va propun o reteta cu spanac si branza destul de simpla, un fel de placinta cu spanac. Este foarte aspectoasa!

Spirala cu spanac1

Ingrediente:

600 g aluat de foietaj

600 g spanac

200 g ricotta sau branza telemea

3 linguri de parmezan

2 oua

o ceapa

un catel de usturoi

5 linguri de smantana

sare, piper

2 linguri de lapte

mac sau susan

marar

Mod de preparare:

Spanacul fiert se taie marunt sau se macina cu robotul cat de fin il doriti. Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu usturoiul taiat, care la sfarsit se scoate din componenta.

Se lasa aproximativ la prajit 5, 8 minute cu un pic de apa.  Se ia de pe foc si se adauga branza razuita, smantana, parmezanul, ouale, piper, sare, marar si patrunjel, dupa gust.

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac. Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.Spirala cu spanac

Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan.

Coacem spirala la 160 grade, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.

O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi alauri de smantana sau iaurt!

Pofta buna!

Spirala cu spanac2

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: