Prajitura cu pere

Prajitura cu pere 1  Prajitura cu perre

Ingrediente:

4 oua

12 linguri faina

8 linguri zahar + 2 linguri pt pere

praf de copt

150 ml lapte

4 pere

80 g unt topit si racit

esenta de rom

scortisoara

Mod de preparare:

Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine. Galbenusurile se mixeaza si ele impreuna cu zaharul pana se face spum, se deschide la culoare. Apoi se adauga untul topit si racit impreuna cu laptele si esenta de rom.  Dupa care galbenusurile se pun peste albusuri. Se amesteca bine. Se adauga faina impreuna cu praful de copt cernute in compozitie.

Perele se curata si se taie feliute. Se pun peste ele 2 linguri de zahar si scortisoara.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din compozitie si se pun perele tot jumatate din ele. Dupa care se pune restul din compozitie si deasupra perele. Se pune la cuptor 20 de minute aproximativ. Depinde de cuptor, verificati cu testul scobitorii.Prajitura cu pere si scortisoara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: