Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Mi-am achizitionat o tava de tarte si era neaparat sa o probez. Asa ca am probat-o cu tarta aceasta de la Laura Adamache. Mi-a iesit foarte buna! Merita incercata si de voi!

Tarta cu crema de vanilie si capsuni2

Ingrediente pt  o tarta de 28 cm

Aluat:
300 gr faina
100 gr unt
125 gr zahar ( 5 linguri )
1 plic zahar vanilat
2 oua
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de sare
cca 25 gr faina in plus

Crema de vanilie

1/2 l lapte
75 gr faina
25 gr amidon porumb
6 galbenusuri
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat/1 bat vanilie

Iar pentru ornat deasupra cremei ai nevoie de gem de capsuni sau capsuni proaspete. Eu nu am avut, mai ales in aceasta perioada si am pus gem de capsuni.

Mod de preparare:

Pentru aluatul tartei punem faina, amestecata cu praful de copt, cernuta, intr-un vas, iar in centru adaugam zaharul, un varf de sare, zaharul vanilat si untul rece. Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam cele doua oua batute putin cu furculita si amestecam pana obtinem un aluat compact pe care-l invelim in folie alimentara si il lasam la rece pentru 1 ora.

Intre timp facem crema.

Punem la incalzit laptele impreuna cu batonul de vanilie sau zaharul vanilat.

Separat, mixam ouale impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Adaugam faina si amidonul  cernute si amestecam pana la inglobare.

Turnam treptat laptele cald peste mixul de oua si trecem din nou pe foc mic, amestecul obtinut. Amestecam pana ce obtinem o crema cu o consistenta mai groasa. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe planul de lucru cu putina faina. Datorita faptului ca are praf de copt este nevoie sa se mai framante cu aproximativ 25 g de faina si apoi se intinde aluatul. Foaia nu trebuie sa fie intinsa groasa, de jumatate de centimentru, pentru ca ea creste.

Ungem tava de tarta cu unt si tapetata cu  faina. Aluatul se pune in forma si se inteapa cu furculita si acoperim partea din mijloc cu o foaie de copt, ca sa nu se usuce in tipul coacerii.

Coacem tarta la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 20- 25 de minute. Cand marginile sunt aurii si se desprind singure de marginea formei, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin in forma , eliminam foaia de copt, o rasturnam pe o farfurie si o lasa sa se raceasca complet. La mine tarta s-a cam dus in tava, ar trebui facuta subtire si pus boabe de fasole sau ceva greutate deasupra.

Aluatul tartei copy

Dupa ce s-a racit punem crema peste ea rece. O decoram cu gemul de capsuni.

Tarta cu crema de vanilie si capsuni3

O lasam la frigider cateva ore, cel mai bine peste noapte, dupa care o taiem si o servim, asa spune Laura, dar la noi nu a rezisat. Noi peste doua ore am si mancat-o.

A fost foarte buna!

Va indemn sa o faceti si voi!

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Numai bine pana la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: