Placinta cu spanac si ciuperci

Am decis sa va mai las  papilele gustative sa saliveze cu o placinta cu spanac si ciuperci. Placinta cu spanac si ciuperci

Asadar avem nevoie de:

2 foi de placinta (daca nu aveti puteti inlocui cu a face din foi de lasagna)

800 g spanac congelat

300 g branza de vaci sarata, telemea

2 oua

4 linguri de smantana

o ceapa

un catel de usturoi

piper

sare

marar

300 g ciuperci din conserva, daca aveti proaspete e si mai bine

Mod de preparare:

Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu catelul de usturoi, taiat in 3 feliute. Intre timp se taie spanacul congelat sa fie mai marunt. Dupa ce s-a prajit ceapa punem spanacul si in condimentam. Lasam sa fiarba un pic pana se evapora apa. Separat intr-un castron se bat cele doua oua si se amesteca cu smantana, branza si mararul. Daca branza e sarata aici numai puneti sare, dar daca e nevoie o faceti. Spanacul cand e gata se lasa sa se raceasca. Ciupercile se tau marunt si se prajesc intr-o tigaie.

Peste spanac se pune compozitia cu branza si ciupercile. Din compozitia cu branza se lasa un pic pentru a unge deasupra cu ea. Se da gust acestei umputuri dupa preferinte. Se adauga si mararul.

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius. Se pregateste tava. Se pune hartie de copt. Se aseaza o foaie de placinta. Daca aveti foi de lasagna se fierb un minut fiecare foaie.

Daca aveti foi se pune una dedesupt si una desupra, in mijloc umplutura, bineinteles. Peste foaia deasupra se pune galbenus de ou sau lapte si seminte de mac sau susan.

Spanacul

In schimb daca aveti foi de lasagna se pun doua foi dedesupt cat e tava pentru a acoperi fundul ei. Se pune compozitie cu spanac, dar nu toata. Compozitia se imparte in 3 si se fac 3 straturi. Deasupra vin foile de lasagna. Se pune in cuptor 30 de minute. Dupa ce a trecut 15 minute se pune deasupra un sos cu mozzarella si cu un pic din compozitia cu branza care am adaugat-o in spanac. Se lasa pana se rumeneste deasupra.

Placinta cu spanac in tava

Se serveste calda dar si rece alaturi de iaurt natural, este buna pentru o cina perfecta!

Placinta cu spanac si ciuperci1

Numai bine!

2 Comments (+add yours?)

  1. Timo
    Nov 13, 2013 @ 13:00:45

    arata bine

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: