Prajitura cu miere de albine, Albinuta

Multe dintre noi cunoastem aceasta reteta, deoarece se stie de la mamicile noastre. Eu una o stiu bineinteles de la mama mea, care o facea cu atata drag atunci cand sarbatoream ceva special. Are un gust autentic romanesc, pur si simplu se topeste in gura. Asadar, cu aceasta reteta particip la un concurs realizat de Gustos. ro si Philips.

Reteta nu este chiar usoara dar nici foarte grea dar se poate face cu un pic de ambitie. Ceea ce e mai greu este partea cu intinsul foilor care se pot lipi de tava dar cu un  pic de atentie se reuseste. Vreau sa particip cu ea la concursul „Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro”

Daca va place reteta mea, puteti intra pe pagina de concurs si sa ma votati dupa data de 14 octombrie! De abia astept sa pot testa multicookerul Philips si sa vad daca mancarurile ies mai bune intr-un timp mai scurt. Ar fi ceva! :D

Prajitura cu miere de albine

Foi de miere de albine

Se pregateste in felul urmator:

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 3 linguri miere de albine
  • 4 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 150 g de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 500 g de faina, dar daca mai e nevoie depinde de marimea oualelor, eu am mai pus 2 linguri de exemplu
  • o lingurita de bicarbonat

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca. Se  pun toate pe abur. Aproximativ 5 minute, pana se ingroasa. Apoi asteptam sa se raceasca. Adaugam faina cernuta putin cate putin. Pana se incorporeaza toata.

Se framanta un pic apoi se impart in 4 parti egale pentru a face 4 foi. La mine apar 8 pentru k am facut 2 portii.

Foile se intinde pe dosul tavii unse cu ulei. Se intind foarte bine daca faceti in felul urmator: le intindeti cu sucitorul pe lemnul pe care lucrati si apoi o puneti pe dosul tavii care sa fie calda. Se pune in cuptor si se tine intre 3 si 5 minute la 160 de grade Celsius. Asa am facut eu. 

Pentru crema aveti nevoie de:

250 g unt

500 ml lapte

200 g gris

200 g zahar

esenta de vanilie sau zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

magiun, gem de prune sau orice alt gem acrisor

Se fierbe laptele si cand fierbe se adauga grisul iin ploaie si zaharul pe urma. Se lasa la racit. Untul se bate intre timp. Cand s-a racit total adaugam putin cate putin in untul batut spuma. Incorporam si esenta si coaja de lamaie. Daca nu e destul de dulce mai puteti adauga zahar pudra in crema. Crema trebuie impartita in doua.

Prima foaie se umple cu crema. Alta foaie se umple cu magiun, adica la mijloc. Se pune inca o foaie si se umple cu crema ramasa, din nou foaie. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.

Se lasa sa stea peste noapte si abia a doua zi se poate taia din ea, atunci crema inmoaie foile si devine asa de buna…yummy…yummy!!!

Sa aveti pofta buna!

Prajitura cu miere de albine1

Asadar, aceasta e reteta cu care v-am incantat papilele gustative sa zicem, defapt cred acest lucru!

Prajitura cu miere de albina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: