Prajitura cu morcovi

Si de ce nu o prajitura cu morcovi, sunt sanatosi si totodata gustosi in prajitura. Desi nu se simt foarte tare gustul lor dar ei totusi sunt acolo. Va prezint azi aceasta reteta in speranta ca o veti pregati in special acelor copii care nu le plac morcovii, dar si celor adulti ca si noi pentru ca e pur si simplu o bunatate…bunatate de prajitura.Prajitura cu morcovi

Ingrediente:

3 oua

80 g unt topit si racit

150 g de zahar (sau 4 linguri mari)

200 g faina

300 g morcovi (3 bucati)

praf de copt

sare

scortisoara

esenta de vanilie

4 linguri de lapte

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul aproximativ 10 minute pana isi tripleaza volumul. Apoi se adauga untul topit si racit in fir subtire pana se termina. Se amesteca faina cu praful de copt si se cerne in compozitie. Se adauga si sare, esenta de vanilie, scortisoara si la sfarsit morcovii.

Daca compozitia este prea moale mai adaugati faina iar daca este mai tare adaugati lapte. La mine compizitia a iesit cam tare (am pus 250 g faina) si am adaugat lapte.

Se pune intr-o tava de prajitura, chec sau tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se introduce la cuptor pentru 20, 25 de minute, faceti tesul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar praf.

Prajitura cu morcovi, sectiune

 

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: