Conopida cu rosii cherry in tigaie

Imi place sa gatesc foarte mult legumele. Imi place mancarea sanatoasa si gustoasa totodata. Asadar conopida are foarte multe beneficii, fiind si perioada ei o gatesc des. Una dintre retetele mele pregatite cu aceasta leguma este aceasta. Se poate servi alaturi de friptura de porc, de pui orice tip de carne sau chiar si asa simpla.

Pentru a o pregati aveti nevoie de:

o conopida (500 g )

200 g de rosii cherry sau rosii normale

sare, piper

un catel de usturoi

marar

ulei de masline

Modul de preparare:

Se pune intr-o oala apa la fiert pentru conopida. Cand fierbe se adauga o lingura de sare. Conopida se spala se taie in buchetele si se pune in oala cand apa fierbe.

Se lasa sa fiarba aproximativ 10, 15 minute, pana devine moale cotorul ei.

Se scoate apoi din apa si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se pune uleiul si catelul de usturoi taiat feliute. Se lasa 2 minute, dupa care se adauga rosiile taiate in doua cele cherry si in bucatele mai mici daca sunt rosii mari.

Se lasa sa se caleasca rosiile 3 minute, apoi se pune un polonic de apa de la conopida si se lasa pe foc pana scade aproape toata apa.  Cand a scazut apa se condimenteaza si se adauga  conopida taiata in buchetele mai mici. Daca mai e nevoie de condimente se adauga dupa gust. Se lasa pe foc doar cateva minute si se opreste apoi. La sfarsit se adauga mararultaiat marunt.

Conopida cu rosii in tigaie

Se serveste cald!

Va doresc o zi minunata pana cand ne vom intalni la o noua reteta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: