Chiftelute din conopida

Si de ce nu ceva vegetarian si sanatos care sa ne bucure papilele gustative. Conopida este o leguma foarte sanatoasa. Si mie imi place foarte mult asa ca am facut niste chiftelute.

Chiftele din conopida

Ingrediente:

  • o conopida
  • 2 oua
  • un morcov razuit mic
  • usturoi praf
  • 150 g pesmet
  • patrunjel
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 100 g branza sarata razuita
  • o ceapa mica
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare:

Desfaceti conopida buchetele, o spalati , apoi o fierbeti in apa cu sare. Cand varful furculitei intra cu usurinta in conopida , aceasta este fiarta .O puneti intr-o strecuratoare si o lasati la scurs si racit .

Dupa ce s-a racit conopida se zdrobeste cu furculita sau cu un mixer vertical. Se pune intr-un castron si se adauga ouale, pesmetul, morcovul, patrunjel, sare, piper, usturoi,ceapa, branza, parmezanul si amestecati toate ingredientele.

Din aceasta compozitie se face bilute potrivit de mari, daca sunt moi se mai adauga pesmet.

O tava se pregateste cu hartie de copt. Se pun chiftelutele in tava. Pe fiecare chifteluta puneti un strop de ulei de masline si le introduceti la cuptor. Le tineti aproximativ 40 de minute.

Le puteti servi alaturi de cartofi sau alte garnituri si sosuri, sau asa simlpe doar cu cateva rosii proaspete. Eu le-am servit cu o painica calda pe soba.

Chiftele din conopida si morcovi

Sa aveti pofta!

Pe curand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: