Paste cu ciuperci porcine, tagliatelle con funghi porcini

E o reteta italiana, cand e vorba despre paste. Una usoara doar ca trebuie sa aveti ingredientul care da gustul, si anume ciupercile porcine, ciuperci de padure. Tatal meu a mers la bunici si a gasit cateva ciuperci numai bune pentru aceasta pasta. Asadar, el le-a congelat si mi le-a trimis. Ajunse la mine nu au rezistat mult pana le-am si pregatit.

Paste cu ciuperci funghi

In concluzie sa vedem ce ne-a iesit.

Ingrediente pentru o portie:

  • 100 g pasta lata cu oua, tagliatelle se numesc in Italia, trebuie sa fie cu oua
  • 100 g smantana
  • 150 g ciuperci porcine
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert pentru paste. Cand fierbe se adauga sare si se pun pastele. Se fierb cate minute sunt indicate pe ambalaj.

Intre timp pregatim sosul. Intr-o tigaie punem ulei de masline sa se incinga. Odata incins se adauga catei de usturoi taiati in jumatate. Se lasa 2 minute. Dupa care se pun ciupercile la calit. Daca aveti ciuperci proaspete le curatati, le spalati si le fierbeti in apa. Si apoi le taiati bucatele mici. Ale mele deja erau taiate. Dupa ce s-au calit se adauga un pahar de apa sa mai fiarba putin sa faca un sos. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand s-a evaporat aproape toata apa se adauga smantana si se mai lasa un minut.

Intre timp pastele sau fiert si se adauga peste sos. Se amesteca bine in tigaie si se servesc calde cu parmigiano sau fara, dupa preferinte.

Tagliatelle con funghi porcini

Numai bine pana la o noua intalnire!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: