Lasagna cu broccoli si legume

Azi o altfel de lasagna. O lasagna cu legume si mai ales broccoli, o leguma speciala pentru mine in ultima perioada. Aceasta lasagna nu este  sa zicem “grea” la stomac, ci este una destul de “usoara”. Am mancat si cealalta cu sos de ragu, dar este destul de satioasa. Asa ca am cumparat leguma minune si am facut aceasta lasagna. M-am inspirat dupa reteta de aici.

Lasagna cu brocolli si legume

Ingrediente:

  • 300 g de foi de lasagna proaspete
  • 2 broccoli
  • un ardei
  • trei dovlecei mai mici
  • 300 g mozzarella
  • sos bechamell (50 gr unt, 200 ml frisca de gatit, 50 ml lapte, o lingura de faina, sare si piper,  50 g parmezan)
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g parmezan ras pentru deasupra lasagnei

Mod de preparare:

Ingredientele

Se pune apa pentru a fierbe broccolul. Se pune sare in apa, cand fierbe si se lasa 5 minute la fiert.

Ardeiul si dovlecei se tau cubulete mai mari. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline. Calim usturoiul putin, apoi ilscoatem afara si adaugam legumele.

Legumele calite

Se lasa la inabusit 5 minute, se pune capacul peste legume. Apoi se adauga si broccoli taiati in bucati mai mici. Acoperim cu un capac tigaia si lasam la inabusit 10 minute. Dupa care se adauga si broccoli taiati in felii mai mici. Se pune si un pic din apa in care a fiert braccoli si se lasa 2 minute impreuna, apoi se opreste focul.

Preparam sosul bechamell astfel: topim untul, adaugam faina si lasam 1 minut, stingem cu frisca lichida si laptele si lasam putin pana se ingroasa sosul, adaugam sare si piper dupa gust.Adaugam in sos 50 gr parmezan razuit.

Ansamblare:

Eu am avut foi de lasagna proaspete, dar ca sa se faca mai repede am ales sa le fierb putin in apa. Asadar, intr-o oala in care sa incapa o foaie de lasagna se pune apa. Cand fierbe apa se adauga o foaie dar nu se lasa mult doar ce se pune si se tine un minut. Intr-o tava se pune hartie de copt si se aseaza un strat de lasagne apoi legume, apoi mozzarella taiata marunt si sos bechamel. Din nou lasagne si continuam pana terminam foile. Deasupra ultimul strat sa fie de foi de lasagne unse cu sos bechamell. Presaram din nou mozzarella si parmezan.

Lasagna in tigaie cu brocolli

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade primele 10 minute, apoi la 180 de grade inca 20 de minute.

Le servim calde dar le lasam sa se raceasca putin.

Foarte gustoasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: