Tavalita, prajitura cu cocos

Aduc azi o noua reteta de prajitura cu cocos. De data asta este o prajitura usor de facut si rapida, fara crema si altele. Asadar, sa va povestesc, ca este a doua oara cand o fac, dar prima data nu mi-a iesit bine. Nu am fost multumita si am cautat alta reteta pana am ajuns la un acord. Totusi, am luat mai multe retete si am ajuns la aceasta finala. DAR este absolut delicioasa si…se topeste in gura nu altceva!!! Va invit si pe voi sa urmariti reteta si sa incepeti sa o pregatiti!

Prajitura cu cocos

 

Tavalita

Numarul de bucati aproximativ 36.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g unt topit
  • 200 g zahar praf
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • praf de copt, sare
  • esenta de vanilie, coaja de lamaie

Pentru sos:

  • 250 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 250 g nuca de cocos
  • esenta de rom

Modul de preparare:

Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra (se opreste 5 linguri pentru albusuri), pana devin o crema si isi tripleaza volumul. Untul topit si racit se toarna apoi in fir subtire, la fel si laptele. Se pune esenta de vanilie.

Albusurile se mixeaza tare impreuna cu un picut de sare. Cand aceste sunt bine batute se adauga 5 linguri de zahar din cantitatea de zahar. Eu prefer zaharul pudra ca sa nu ramana granule in prajitura. Se pune si coaja de lamaie rasa.

Apoi compozitia de galbenusuri se adauga peste albusuri si se amesteca cu lingura de lemn sau de silicon.

Faina cernuta si praful de copt se adauga la compozitie.

Se pregateste o tava, a mea a fost 25/30 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se pune la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius. Se tine in cuptor aproximativ 25 de minute, faceti proba cu scobitoarea, sa fiti siguri.

Se pregateste sosul: Laptele impreuna cu untul, zaharul si cacaua se pun intr-o cratita pe foc. Se lasa pana incepe sa fiarba si se ingroasa sosul (5 minute). Apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.

Blatul se taie apoi bucatele mai mici si se scufunda in sosul de ciocolata.

Bucati tavalita BlatulSosul de ciocolata

Apoi se tavaleste prin nuca de cocos, pus intr-o farfurie intinsa.

Tavalita4

Se aseaza tavalitele pe un platou. Se lasa cel putin 2 ore ca sosul sa se imbibe in prajiturica.

Tavalita3

Este pufoasa si gustoasa…merita incercata!!!

Prajitura cu cocos1

Numai bine pana la o noua intalnire!

Tavalita, sectiune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: