Tarta cu broccoli

Tarta cu broccoliTarta cu broccoli si branza

Cum sa nu iubesc eu broccolul. Azi am facut o tarta impodobita cu aceasta leguma nemaipomenita. Am primit saptamana asta cateva kilograme de broccoli si uite asa dorinta de a face aceasta tarta. Deobicei mananc paste cu broccoli, care imi plac foarte mult, dar de data asta am incercat ceva mai special. Nu este greu de facut, doar o simpla tarta la cuptor cu cateva legume. Tarta este cu un aluat facut de casa si partea cea mai buna este ca tarta se poate manca si calda si rece, se poate manca dimineata, la amiaza sau chiar la cina, si de ce nu acelor care isi pun pachetel la servici si scoala.

Tarta cu broccoli 2

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • un ou
  • 9 linguri de apa rece
  • sare

Pentru umplutura:

  • 300 g broccoli fiert
  • o rosie
  • cateva feliute de ardei rosu
  • 2 oua
  • 200 g smantana pentru gatit
  • 150 g branza telemea
  • o lingura parmezan sau cascaval ras
  • sare, piper, nucsoara, busuioc

Mod de preparare:

Aluatul se prepara in felul urmator. Faina se cerne. Untul rece se taie in bucati mai mici si se amesteca cu faina si sarea.Prepararea tartei

Se amesteca pana capata un aspect faramicios, fainos, pana cand untul se integreaza in faina. Adaugam oul si framantam.

Aluat sfaramicios

Apoi pe rand integram cele 9 linguri de apa rece  (eu am tinut-o cateva minute la congelator sa fie rece). Framantam aluatul sa fie integrata bine apa. Se formeaza o bila din el, se impacheteaza in folie de plastic si se introduce in frigider pentru cel putin 30 de minute.

Aluatul tartei

Intre timp ce aluatul sta la frigider noi ne ocupam de umplutura.

Broccolul se spala, se taie in bucati mai mici si se fierbe 5 minute in apa cu sare, apoi se strecoara.Broccoli

Rosia si ardeiul se tau felii.

Ouale de bat cu furculita. Se pune smantana apoi branza razuita. Se condimenteaza dupa gust cu condimente.amestec pentru tarta Amestec pentru umplutura tarta

Daca a trecut timpul scoatem aluatul si il intindem pe planul de lucru infainat cu faina. O facem in forma rotunda dupa forma tavii de tarta, a mea a avut diametrul de 28 cm, grosimea de 5 mm. Il punem in tava si restul de aluat ce a ramas il impletim in doua si o sa punem in jurul tartei. Aceasta impletitura o punem doar atunci cand punem si umplutura, pana atunci o tinem la rece.Tarta cu broccoli2 Aluat tarta

Punem tarta (pe fundul tartei punem hartie de copt si punem boabe de orez sau fasole sa nu se umfle) intepata cu furculita la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute, si 5 minute fara orezul pe fundul tartei.

Scoatem tarta si punem amestecul de oua. Din loc in loc punem broccoli, ardei si rosii. Punem impletitura in jurul  tartei. Deasupra razuim cascaval sau presaram parmezan ras. O punem din nou la cuptor pentru 30-40 de minute. O tinem pana se rumeneste frumos deasupra si amestecul de ou se incheaga.TartaTarta cu broccoli 1

Se serveste calda sau rece! Asa cum v-am povestit la inceput poate fi servita si rece! Nu pot sa spun decat o bunatate culinara!

Tarta cu broccoli si legume

Numai bine va doresc si o zi frumoasa!

Tarta cu broccoli si rosiiTarta cu broccol

Si aici o felie pentru voi!

Tarta con broccoliTarta cu legume si broccoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: