Crochete de cartofi la cuptor

crochete de cartofi la cuptor

Am sa incerc sa fiu cat mai prezenta pe blog, dupa o vara mai lunga. Vine toamna si cred ca o sa va umplu sufletul cu parfumuri de toamna. Azi am sa va povestesc o reteta foarte simpla. Aceste crochete sunt foarte aspectoase si se pot servi ca aperitiv la momente festive fiind delicioase, crocante si satioase. Din lista de ingrediente ies aproximativ 35 de crochete rotunde de marime medie. Aceasta varianta este cu branza telemea de vaca dar cu siguranta am sa revin cu varianta cu mozzarella.

Crochete de cartofi cu branza

Ingrediente:

  • 7 cartofi potriviti
  • un ou
  • 250 g branza telemea
  • 25 g unt
  • sare, piper
  • 50 g pesmet
  • verdeata dupa gust, patrunjel, marar, oregano, rozmarin

Mod de preparare:

Cartofii se fierb cu coaja. Apoi se lasa la racit. Se curata si se fac pireu. In compozitie se adauga oul , branza razutia si  untul. Se condimenteaza cu sare si piper. La sfarsit se pune verdeata.

Daca compozitia este moale se adauga putina faina. Eu nu am adaugat faina si s-au crapat putin.

Din aceasta se formeaza crochetele . Se ia in mana si se fac bilute. Se rostogolesc prin pesmet. Intr-o tava pregatita cu hartie de copt se pun bilutele. Peste ele se pune un strop de ulei de masline si se pun la cuptor.

In cuptor trebuie sa stea aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor, pana sunt rumenite.

Sa aveti pofta!

Crochete de cartofi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: